Black & Whitemuffins!





Antal portioner: 16
Ingredienser

250 g osaltat smör
2.5 dl socker, finkornigt
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
4 st ägg
3 dl vetemjöl, extra fint (självjäsande) siktat 
1 dl vetemjöl (vanligt)
1.75 dl mjölk
0.75 dl kakao, siktad
Ljus glasyr
3 dl florsocker, siktat
10 g smör, osaltat
Chokladglasyr
200 g mörk choklad, grovhackad

Om du inte får tag på självjäsande mjöl så går det bra att byta båda mjölmängderna mot 4 dl siktat vanligt vetemjöl + 2 ½ tsk bakpulver).

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Placera 16 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.

3. Rör smör, socker och vanilj vitt och luftigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget.

4. Vänd ned mjöl (och eventuellt bakpulver, se tipsrutan) omväxlande med mjölk.

5. Dela smeten i två delar och rör ned kakao i den ena. Rör tills allt är blandat.

6. Fördela chokladsmeten i ena halvan av formarna och fördela sedan den ljusa smeten i den andra halvan, så att varje form får en ljus och en mörk halva.

7. Grädda kakorna i 18–20 minuter eller tills en provsticka visar att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.

8. Ljus glasyr
Lägg florsockret och smöret till smörkrämen i en liten värmetålig skål.

9. Rör ned så mycket varmt vatten att det bildas en mjuk pasta.

10. Placera skålen över vattenbad och rör tills glasyren är jämn och blank.

11. Lyft den sedan från värmen och bred glasyren på den ljusa sidan av kakorna.

12. Chokladglasyr
Lägg chokladen till chokladglasyren i en liten skål och rör i den över vattenbad tills den smält. Bred chokladglasyren på den mörka halvan av kakorna.

 

Låter superdupergott! ;D

PEACCCCE


Kommentarer
Postat av: Andrea

Gud vad fin blogg! :)

2011-02-24 @ 20:15:59
URL: http://addiisblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0